Elektro-Isola fejrer 100-års jubilæum

Elektro-Isola blev i 1921 stiftet af Valdemar Leth Christiansen. Den 22. februar 2021 fejrer Elektro-Isola 100-års jubilæum, og det er tydeligt, at Elektro-Isola som familieejet virksomhed i dag lever videre på de grundværdier, som Valdemar Leth Christiansen oprindeligt indvævede i virksomhedens DNA.

Det grundlæggende forretningsgrundlag fra 1921 var baseret på presning af plader og vikling af rør inden for termohærdende komposit til elektroteknisk og mekanisk anvendelse. I dag er dette suppleret af ultrapræcis bearbejdning via CNC-maskiner og robotter, men grundværdierne er stadig de samme. Ordentlighed, godt købmandskab, medarbejderfokus og dedikation til altid at gøre det bedre, lever efter 100 år stadig hos Elektro-Isola.

Digital omstilling skal sikre de næste 100 år

Denne arv og historiske forpligtelse varetages i dag af tredje generation af familien. 

Som repræsentant for familien, fortæller Mads Leth Christiansen, der også er Bestyrelsesformand for Elektro-Isola A/S, at ambitionen for de næste 100 år er klar. Virksomheden skal fejre endnu et stort jubilæum om 100 år:

”For at gøre Elektro-Isola klar til fremtiden, så må vi se på, hvordan markedet udvikles fremadrettet. Her er en digitaliseringsdisciplin i dag nødvendig, uanset hvad du som virksomhed producerer. Grundværdier og virksomheds-DNA er essentielle for os, men det er også vigtigt for os at følge udviklingen og forny os på baggrund af netop vores værdier. På den måde vil vi udvikle virksomheden, så den er positioneret til at møde de krav, vi tror, er fremtiden. Vores mål er selvfølgelig, at Elektro-Isola skal være gearet til at imødekomme de næste 100 år. Historien forpligter jo, og det er vores ansvar, at 100 års hårdt arbejde og kompetenceopbygning bliver videreudviklet og varetaget med respekt for alle dem, der har bidraget til, at vi i dag kan fejre vores 100-års jubilæum.

Mads Leth Christiansen

Elektro-Isola fejrer 100-års jubilæum

I forbindelse med generationsskiftet valgte den daværende Direktør Bent Henriksen, efter 35 år hos Elektro-Isola, at gå på pension. I 2020 blev den nuværende Direktør, Stig Krogh Pedersen, ansat. I kombination med en rotation i Elektro-Isola A/S’ bestyrelse, er det familiens hensigt, at de nytilførte kompetencer i samspil med virksomhedens 100 års erfaring, skal føre Elektro-Isola sikkert ind i startskuddet til de næste 100 år. Et startskud, som Direktør Stig Krogh Pedersen, er stolt over at stå i spidsen for:

”Det er en ære at bringe denne fantastiske virksomhed videre mod de næste 100 år. Alt det vi laver hos Elektro-Isola er lidt nørdet, og inden for en smal niche, som vi er specialiserede inden for. Vores komponenter udgør små men meget vigtige dele af store konstruktioner, og derfor udvikler vi vores materiale- og bearbejdningsmuligheder, så vi altid leverer komponenter af højeste kvalitet med højteknologisk udvikling bag. Og netop materialerne er essentielle for os, og det er vigtigt at forstå materialet og dets berettigelse, for at kunne udvikle virksomheden.”

Stig Krogh Pedersen

Adm. Direktør

En historisk gentagelse med elektricitet i fokus

Da Valdemar Leth Christiansen stiftede Elektro-Isola i 1921, havde han i kraft af familiens store engagement i udviklingen af industrien i Vejle, de fysiske rammer til rådighed. Han søgte derfor en samarbejdspartner, der kunne hjælpe ham med at udvikle grundlaget for den kommende virksomhed. Dette gjorde han via en annonce i Berlingske Tidende:

Elektro-Isola fejrer 100-års jubilæum

Valdemar Leth Christiansen beskriver i hans erindringer de idéer, han fik tilsendt:

Der kom 17 Tilbud, de var af højst forskellig Art, En vilde lave Beslag til Hesteseletøj, En vilde lave Invertsukker… Jeg havde ogsaa et Tilbud – om det var blandt de 17, husker jeg ikke – det var en Mand i Aabenraa, som foreslog af lave den eneste Ostefabrik i 2. Zone.”

Valdemar Leth Christiansen

Det var dog den fremadstormende elektrificering af samfundet, der først i 1870’erne var blevet udrullet på Manhattan, derefter i Paris i 1890’erne, og senere i resten af verden, der fik valget til at falde på udvikling af kompositmaterialer med elektrisk isolerende og mekaniske egenskaber:

”Den danske elektriske Industri importerer alle disse Materialier fra Udlandet. Der kunde regnes med stor Omsætning. Da tilsvarende Fabrikker ikke findes i hele Skandinavien, er en Export ogsaa mulig.”

Valdemar Leth Christiansen

Elektro-Isola fejrer 100-års jubilæum

Mads Leth Christiansen ser en interessant sammenhæng mellem den dengang tiltagende elektrificering og de strømninger, der ses i samfundsudviklingen i dag:

”Vi står overfor en meget spændende fremtid – lige så spændende, som da min farfar startede Elektro-Isola. I 1921 var elektricitet et af de helt store udviklingsområder, og i dag ses der i forbindelse med den grønne omstilling ligeledes en megatrend med at elektrificere industrier. Uanset hvad der elektrificeres, er der brug for elektrisk isolerende komponenter af højeste kvalitet.

Mads Leth Christiansen

Elektro-Isola fejrer 100-års jubilæum

Ingen er glemt

For Valdemar Leth Christiansen var kernen i Elektro-Isola godt købmandskab, hårdt arbejde og alle de specialiserede medarbejdere, der var med til at føre disse værdier ud i livet. Medarbejderne, kompetencerne og dedikationen bag Elektro-Isolas første 100 år, er i dag lige så meget i fokus, som da Valdemar Leth Christiansen stiftede virksomheden, forklarer Mads Leth Christiansen:

”Den virksomhed og de værdier vi har i dag, bygger på hårdt arbejde fra såvel tidligere som nuværende medarbejdere. Vi må ikke miste de historiske kompetencer, vi har tilegnet os. I stedet skal vi tilføre nye kompetencer og udvikle os på baggrund af det stærke fundament, vi har fra de sidste 100 års arbejde. Det er et stort ansvar og privilegie at få sådan en virksomhed overdraget, og ingen af de mange personer, der har bidraget til udviklingen af Elektro-Isola, er glemt.

Mads Leth Christiansen

For Mads Leth Christiansen er det også tydeligt, at netop medarbejderne og arbejdsmiljøet har en helt særlig status hos Elektro-Isola:

”Elektro-Isola har altid været kendetegnet ved, at folk bliver ved med at arbejde her længe. I år fejrer vi ikke kun virksomhedens 100-års jubilæum, men vi har også æren af at fejre vores 40-års jubilar nr. 40! Vi gør vores ypperste for at varetage medarbejdernes bedste, og i familien kigger vi derfor ud mod de næste 100 år for Elektro-Isola som familieejet virksomhed, så længe vi i familien fortsat kan bidrage positivt til medarbejdernes og virksomhedens udvikling”.

Mads Leth Christiansen

Elektro-Isola

Flere nyheder

Nyheder