Mindeord om Frederik Leth Christiansen

Lørdag eftermiddag sov Frederik Leth Christiansen stille ind i sin seng på Vejlefjord, hvor han var til genoptræning.

Frederik Leth Christiansen blev 87 år. Han var frisk til det sidste, og han kom i firmaet hver dag indtil for to uger siden. Han fulgte altid meget interesseret med i alt, hvad der skete på Elektro-Isola.

Frederik Leth Christiansen var uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Højskole i København. Han arbejdede derefter nogle år i København, først som løjtnant i hæren ved Forsvarets Forskningsraad og senere for Nordiske Kabel- og Traadfabrikker A/S (NKT).

Mindeord om Frederik Leth Christiansen

I 1961 kommer han hjem til Vejle for at arbejde i sin fars virksomhed, Elektro-Isola. Sammen med Jørn Bengtson forestod han udflytningen af virksomheden til Grønlandsvej (1965-1968).

Fra 1969 var Frederik Leth Christiansen direktør og blev fra 1973 bestyrelsesformand, hvilket han var frem til 2019, hvor han overdrog denne post til Mads Leth Christiansen.

Elektro-Isola har gennemgået en fantastisk udvikling i Frederik Leth Christiansens tid. Han interesserede sig meget for det tekniske, og det har sat sit præg på den udvikling og retning firmaet har haft. Det har i høj grad været med til at sikre den position virksomheden har i dag.

Noget af det, vi vil komme til at huske Frederik Leth Christiansen bedst for, var hans sociale ansvar for virksomhedens medarbejdere og deres familier. Medarbejdernes ve og vel havde en særlig plads. Han tog et sjældent set ansvar på sig.

Frederik Leth Christiansen fik aldrig selv børn. Men han holdt meget af børn. De bragte ham altid glæde. Særligt tydeligt var det ved et stort arrangement virksomheden afholdt i 1987, hvor udenlandske forretningsforbindelser blandt mange andre var inviterede. Her var også medarbejdernes børn inviterede. De fik alle et sæt ens tøj til lejligheden, så ingen skulle se finere ud end andre.

Relationen til familien stod meget højt for Frederik Leth Christiansen. Han nød blandt andet, når der var mulighed for familiesamvær i sommerhuset i Strandhuse/Juelsminde. Glæden og interessen for hvert lille nyt familiemedlem, der kom til, var tydelig.

Herfra Elektro-Isola sender vi vores kondolencer til hele familien Leth Christiansen og Søby.

 

Æret være Frederik Leth Christiansens minde.

 

Stig Krogh Pedersen

Vejle d. 5. december 2021

Flere nyheder

Nyheder