altText

Transformatorer

Sæt strøm til med løsninger udført i komposit

Transformatorer muliggør korrekt fordeling af elektrisk strøm. De er derfor en essentiel del af det moderne samfund, hvor de anvendes i alt fra store ledningsnet og vindmøller til elektrisk lydudstyr, elbiler og køkkenapparater.

Uanset hvor transformatorer anvendes, og hvor store eller små de er, har de én afgørende ting til fælles. Til alle transformatorer kræves der komponenter, der kan isolere elektrisk strøm.

Det er en forudsætning for elektrisk isolerende komponenter, at de produceres af materialer, som er udviklet og fremstillet specielt til formålet. Selv de mindste fejl på materialet kan have store konsekvenser for funktionen af transformatorerne. Med over 100 års erfaring inden for området kan vi tilbyde kompositmaterialer, der altid sikrer højfunktionelle elektrotekniske komponenter.

Kompositmaterialer til transformatorer

Til elektrotekniske formål har vi udviklet Etronit og G-Etronax, der er henholdsvis papir- og glasbaserede kompositmaterialer med gode elektrisk isolerende egenskaber.

Etronit anvendes til oliefyldte transformatorer, da papirbestanddelen kan suge transformatorolien. Samtidig har Etronit gode, elektrotekniske egenskaber, og fås i et stort udvalg af forskellige kvaliteter, der gør det muligt at finde et materiale, der passer perfekt til dit formål.

Til transformatorer der forudsætter tørre miljøer, anvender vi vores G-Etronax EP 11, der har høj kemisk resistens samt vedvarende isolationsværdier, selv ved høje anvendelsestemperaturer. G-Etronax er samtidig vores absolut stærkeste materialetype, som har fantastisk modstandsdygtighed samt enestående elektrotekniske egenskaber.

Med disse kompositmaterialer er mulighederne inden for udvikling af komponenter til transformatorer uendelige, og vi hjælper dig meget gerne med at finde frem til den løsning, der efterlever alle dine krav. Kontakt gerne vores specialister for mere information eller find konkrete materialeegenskaber for samtlige af vores materialer via vores materialesøger, hvor du kan downloade både tekniske og sikkerhedsrelaterede data for vores mange forskellige kompositmaterialer.

Elektro-Isola – Din specialist inden for elektrotekniske komponenter

Siden 1921 har vi beskæftiget os med udvikling og bearbejdning af elektrisk isolerende komponenter. Det er en af vores absolutte kernekompetencer, og vi sætter en stor ære i at levere fejlfri materialer, der altid efterlever de store krav, der er en selvfølge inden for den elektrotekniske verden.

Perfekt fungerende komponenter er ikke kun et spørgsmål om at anvende den rigtige materialesammensætning, der via de helt rigtige egenskaber kan efterleve de mange tekniske krav. Det er lige så vigtigt, at materialet bliver bearbejdet korrekt og inden for de rigtige tolerancer, så selve komponenten funktionelt er tilpasset den enkelte transformatorløsning til perfektion. Via avancerede og automatiserede bearbejdningsanlæg sikrer vores specialiserede medarbejdere færdige komponenter, der imødekommer alle disse aspekter.

Vi garanterer dig derfor kerneisolerende komponenter, der ikke kun er effektive, men også er udformet og bearbejdet til præcision med udgangspunkt i netop dit behov. Kontakt os gerne for at høre mere om de mange muligheder inden for kundespecifikke løsninger, der tager udgangspunkt i såvel materialer og bearbejdning som pakning og levering.

Dine fordele

  • Specialudviklede materialer
  • Kvalitet i fokus
  • Stor erfaring og ekspertise

Egenskaber

Elektrotekniske egenskaber

Velegnet til elektrisk isolation og andre elektriske applikationer.

Kan smøres med olie

Materialet tåler en lang række olier, og kan derfor anvendes i mange miljøer.

Kemisk resistens

Tåler påvirkning fra en lang række kemikalier, som har en skadelig effekt på mange andre materialer.

Varmebestandighed

Materialet er funktionelt og bevarer dets egenskaber selv ved forhøjede temperaturer.

Industrier

Har du et unikt behov?

Kristian Heinemann

Head of Transformer Industry Components