altText

Føringsringe

Føringsringe – En vigtig komponent i cylindre

En føringsring, som ofte omtales som en stempelring eller et føringsbånd, er monteret i cylindre, der blandt andet udgør en vigtig bestanddel i motorer, pumper og trykkamre. I cylinderen bevæger et stempel sig i en konstant op- og nedadgående bevægelse, der bevirker, at cylinderen fungerer som et af udgangspunkterne for mekanisk bevægelse i den pågældende applikation.

Stemplets bevægelse i cylinderen skal være meget præcis, og stemplet må ikke komme i kontakt med cylinderen. Føringsringe styrer stempler og tilhørende stænger i cylindre, hvor de forhindrer berøring mellem stempel og cylinder, nedsætter friktion og samtidig absorberer høje, tværgående belastninger.

Det stiller nogle helt særlige krav til føringsringene, der blandt andet skal være særdeles slidstærke og kunne modstå aggressive og støvfyldte miljøer samt smøremidler, som oftest er en essentiel del af cylindre.

Opdag fordelene ved føringsringe udført i kompositmaterialer

Cylindre opdeles i pneumatiske og hydrauliske cylindre, der er drevet af henholdsvis gas/luft og væske. Det er derfor vigtigt, at materialerne som føringsringene udføres i, altid fungerer optimalt i disse miljøer. Vi producerer altid føringsringe i vores bomuldsbaserede kompositmateriale Etronax, der foruden at være en meget let og stærk materialetype, også tåler smøring med både vand, olie og fedt.

Afhængigt af det enkelte behov fremstiller vi føringsringene i enten Etronax MF, Etronax MF G, Etronax MMF og Etronax DN. Alle kvaliteterne mindsker blandt andet friktion, men Etronax MF G indeholder grafit, som er selvsmørende, og derfor forstærkes den friktionsnedsættende effekt ved brug af Etronax MF G. Begge kvaliteter er særdeles stærke, og imødekommer alle de krav der stilles for at opnå den ønskede effekt af føringsringene.

Ønsker du at vide mere om vores kompositmaterialer, er du meget velkommen til at kontakte vores specialiserede team eller finde information om materialernes specifikke egenskaber via vores materialesøger.

Gratfri føringsringe med fine tolerancer

Det er ikke kun styrke og modstandsdygtighed, der er vigtige parametre, når føringsringe skal fremstilles. Selve bearbejdningen af de færdige komponenter er lige så afgørende for det færdige resultat. I cylindre er komponenternes tolerancer afgørende for den endelige funktion og effekt, og derfor skal alle bestanddele fremstilles ud fra meget smalle tolerancer.

Vi bearbejder føringsringene til præcision via højteknologiske bearbejdningsanlæg, som håndteres af vores specialiserede og kvalitetsbevidste medarbejdere. Når du bestiller dine føringsringe hos os, er du derfor garanteret et perfekt resultat med en gratfri overflade samt meget fine tolerancer. 

Elektro-Isola – Vi gør det nemt for dig

Som specialister inden for kompositmaterialer er du i trygge hænder, når du samarbejder med os.

Da vi selv varetager det fulde produktionsforløb af dine komponenter fra produktion af selve kompositmaterialet til bearbejdning og pakning, kan vi altid servicere dig med et kundespecifikt forløb. Uanset om du har konkrete ønsker til bearbejdning, levering eller noget helt tredje, skræddersyr vi løsningen efter dine ønsker.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om de mange muligheder, så vi sammen kan sammensætte den løsning, der skaber den absolut største værdi hos dig. Måske står du endda med en konkret udfordring, som du søger en løsning på – uanset hvad, er vi altid klar til at finde den bedste løsning til dig.

Dine fordele

  • ISO 9001 og 14001-certificeret
  • Kundespecifik materialetilpasning
  • Avanceret CNC-bearbejdning

Egenskaber

Friktionsnedsættende

Velegnet til komponenter, hvor der kan opstå gnidnings- eller rullemodstand.

Mekaniske egenskaber

Velegnet til applikationer hvor materialerne udsættes for mekanisk påvirkning.

Selvsmørende

Den selvsmørende effekt reducerer friktion, og giver materialet gode glideegenskaber.

Kan smøres med fedt

Materialet kan smøres med fedt for optimal effekt.

Kan smøres med olie

Materialet tåler en lang række olier, og kan derfor anvendes i mange miljøer.

Slidstærkt

Modstandsdygtigt materiale med lang levetid.

Bearbejdningsvenligt

Med et bearbejdningsvenligt materiale er mulighederne uendelige.

Industrier