altText

Kuglelejeholdere

Kuglelejeholdere muliggør maskinel bevægelse 

En kuglelejeholder bliver designet og produceret med henblik på brug i forbindelse med et kugleleje. Kuglelejer anvendes i et utal af forskellige sammenhænge, og findes i mange forskellige udgaver. Vi producerer primært kuglelejeholdere til spindellejer, der er højhastighedskuglelejer. Højhastighedskuglelejer anvendes blandt andet til en lang række industrielle maskiner, herunder bearbejdningsmaskiner.

Uanset om der er tale om højhastighedskuglelejer eller andre typer af kuglelejer, er formålet med et kugleleje at reducere rotationsfriktion og derved sikre bedst mulig bevægelse i alle retninger. For at opnå denne effekt, spiller kuglelejeholderen en altafgørende rolle. Kuglelejet er nemlig fastgjort til kuglelejeholderen, der bidrager til at nedsætte friktionen, og derved får bevægelsen i maskinen til at glide ubesværet.  

Da kuglelejer ofte anvendes i applikationer, der er forbundet med ekstremt kraftige styrke- eller trykpåvirkninger, er det samtidig vigtigt, at kuglelejeholderen er meget stærk, og ikke er årsag til, at driften af den enkelte applikation nedsættes. 

Specialudviklet komposit – Et oplagt materialevalg til kuglelejeholdere  

Kuglelejeholdere bliver designet til at reducere centrifugalkraft, støj og slitage. De mekaniske funktioner stiller ekstremt høje krav til de materialer, som kuglelejeholderne udføres i.  

Kuglelejeholderne må ikke skabe friktion, men skal derimod være stærke, modstandsdygtige, lette og udført med meget snævre tolerancer samt høj grad af rundhed. 

Vi kan opfylde alle disse krav. Det er blandt andet muligt, da vi udfører kuglelejeholderne i vores fineste, bomuldsbaserede kompositmateriale, Etronax MMMF. Etronax MMMF er netop udviklet med henblik på at imødekomme de mange mekaniske krav, der blandt andet stilles til kuglelejeholdere. Dette materiale er af meget høj kvalitet, og muliggør realisering af alle de egenskaber, der er nødvendige for kuglelejeholdere. Opdag de mange fordele ved Etronax her 

Tolerancer er afgørende for kuglelejeholdere 

For at sikre at kuglelejet kan glide ubesværet, er det meget vigtigt, at alle de enkelte dele af kuglelejet, herunder kuglelejeholderen, er designet og produceret, så de forskellige dimensioner passer perfekt til hinanden. Her er tolerancer afgørende. 

Nogle materialer er så grove, at det under bearbejdning ikke er muligt at opnå de rigtige tolerancer – uanset hvor præcis bearbejdning der foretages. Etronax MMMF har en ekstremt fin materialekvalitet, der gør det muligt at opnå exceptionelle tolerancer under bearbejdningen, der selvfølgelig foretages af kompetente og dedikerede medarbejdere via præcise og højteknologiske CNC-bearbejdningsanlæg.

Under bearbejdningen bliver hver eneste detalje nøjagtigt afrundet og afgratet, så du er sikret, at kuglelejeholderne matcher dit behov til perfektion.   

Elektro-Isola – Din erfarne samarbejdspartner 

Som specialister inden for udvikling, produktion og bearbejdning af kompositmaterialer til såvel elektrotekniske som mekaniske komponenter, er du altid sikret et professionelt og perfekt resultat, der opfylder alle dine konkrete behov.  

Vi har over 100 års erfaring inden for branchen, og som en af verdens førende leverandører af kompositmaterialer særklasse, kender vi til den store betydning af selv de mindste forskelle.

Dine fordele

  • Avanceret CNC-bearbejdning
  • Over 100 års erfaring
  • Specialudviklede materialer

Egenskaber

Friktionsnedsættende

Velegnet til komponenter, hvor der kan opstå gnidnings- eller rullemodstand.

Mekaniske egenskaber

Velegnet til applikationer hvor materialerne udsættes for mekanisk påvirkning.

Slidstærkt

Modstandsdygtigt materiale med lang levetid.

Bearbejdningsvenligt

Med et bearbejdningsvenligt materiale er mulighederne uendelige.

Industrier