altText

Etronax®

Etronax: Det oplagte kompositmateriale til mekaniske komponenter  

Vi fremstiller Etronax på en base af bomuld, hvorved der opnås fantastiske mekaniske egenskaber såsom god holdbarhed og lav friktion.  

Etronax er ligeledes et rigtig godt materiale at bearbejde, og derfor er det muligt at producere stort set alle typer af færdige, monterbare komponenter med Etronax som konstruktionsmateriale.  

Samtidig er Etronax tilgængeligt i en lang række forskellige kvaliteter, hvilket betyder, at du altid kan finde en materialetype, der lever op til de krav, du leder efter. Eksempelvis har visse typer af Etronax en selvsmørende effekt, og overordnet er Etronax kendetegnet ved at være friktionsnedsættende samt yderst slidstærkt. 

Bomuldskvaliteten definerer egenskaberne 

Det er ikke ligegyldigt, hvilken bomuldskvalitet der anvendes til produktion af kompositmaterialer med mekaniske egenskaber. Vi har udviklet flere forskellige typer Etronax, som blandt andet er karakteriseret ved at have forskellige styrkeegenskaber, og her er bomuldskvaliteten en af de afgørende faktorer for det endelige resultat. Des finere bomulden er, des bedre vil de mekaniske egenskaber for det færdige kompositmateriale ligeledes være. 

Bomuldskvaliteten karakteriseres ud fra tætheden af tråde, og til følgende Etronax-typer er der eksempelvis anvendt forskellige bomuldskvaliteter: 

  • Etronax MF: Ca. 20 tråde pr. kvadratcentimer. 
  • Etronax MMF: Ca. 30 tråde pr. kvadratcentimeter. 
  • Etronax MMMF: Ca. 40 tråde pr. kvadratcentimeter. 

Etronax MMMF er altså den Etronax-kvalitet med de bedste mekaniske styrkeegenskaber, og afhængig af behov er det muligt at vælge den kvalitet, der passer til dit specifikke formål. 

Bomuldskvaliteten har ikke kun effekt på materialets styrkeegenskaber, men har også indflydelse på andre vigtige mekaniske faktorer, herunder friktion. Jo finere bomulden er, des lavere friktion skaber materialet også, og dette er eksempelvis af stor vigtighed i forbindelse med kuglelejeholdere

Du kan se alle vores materialers specifikke egenskaber via vores materialesøger nederst på siden, og vi vejleder dig selvfølgelig gerne, så du får det helt rigtige materiale.

EtronitEtronax og G-Etronax – Hvad er hvad?  

Vi producerer tre typer kompositmaterialer med vidt forskellige egenskaber. Etronit har papir som base, og har gode elektrotekniske egenskaber samt middel styrke. Etronax er som nævnt baseret på bomuld, og har modsat Etronit ikke elektrotekniske egenskaber, men er derimod særdeles velegnet til mekaniske applikationer.  

G-Etronax kan af navn nemt forveksles med Etronax, men disse materialer er lige så forskellige som ild og vand. G-Etronax producerer vi på en base af glas. I kombination med nøje udvalgte harpikser giver glas G-Etronax eminente elektrotekniske og styrkerelaterede egenskaber, der gør det færdige materiale særdeles velegnet som konstruktionsmateriale til såvel elektrotekniske som mekaniske komponenter.  

Hvis du vil høre mere om de forskellige materialer, er vi altid klar til at hjælpe dig, så kontakt os endelig, hvis du er interesseret i at vide mere. Du kan også søge blandt materialernes mange egenskaber via vores materialesøger

Kundetilpasset løsning med dine behov i fokus  

Som specialister i kundetilpassede løsninger udført i kompositmaterialer af høj kvalitet, er det altid vigtigt for os, at du får præcis den løsning, der løser din problemstilling bedst muligt. Uanset om du ønsker optimering, udskiftning af materiale eller noget helt tredje, er vores team af specialister altid klar til at hjælpe dig godt i mål med den helt rigtige løsning.  

Hvis du ønsker at se specifikke egenskaber for alle vores materialer, kan du anvende vores materialesøger. Her kan du se og søge i blandt alle vores kompositmaterialer, og du har mulighed for at downloade både tekniske og sikkerhedsrelaterede data for hver enkelt type. 

 Vi hjælper dig meget gerne med at finde det helt rigtige materiale, så kontakt os endelig hvis du har spørgsmål. 

Fordele ved Etronax

  • Komposit baseret på bomuld
  • Gode mekaniske styrke- og slidegenskaber
  • Lav friktion og densitet

Egenskaber

Friktionsnedsættende

Velegnet til komponenter, hvor der kan opstå gnidnings- eller rullemodstand.

Mekaniske egenskaber

Velegnet til applikationer hvor materialerne udsættes for mekanisk påvirkning.

Bearbejdningsvenligt

Med et bearbejdningsvenligt materiale er mulighederne uendelige.

Slidstærkt

Modstandsdygtigt materiale med lang levetid.

Lav densitet

Den kompakte materialestruktur optimerer materialets mekaniske og elektrotekniske egenskaber.

Vil du vide mere?

Tag en snak med vores eksperter om tolerancer, bearbejdning, overflader og kundespecifikke løsninger

Kontakt os

Find materiale

Hent materialeoversigt for plader som PDF
Hent materialeoversigt for rør som PDF
Filtrér
Din søgning gav ingen resultater
Prøv at rette i din søgning og prøv igen
Filtrér
Din søgning gav ingen resultater
Prøv at rette i din søgning og prøv igen