altText

Etronit®

Hvornår skal du vælge Etronit 

Du skal vælge Etronit, når du har brug for et materiale med gode elektrisk isolerende egenskaber samt middel mekanisk styrke. Etronit har papir som base, og via avanceret teknologi samt mange års erfaring er det muligt for os at frembringe disse fantastiske egenskaber, der gør Etronit velegnet til en lang række forskellige komponenter og applikationer.  

Etronit kan tilmed anvendes i miljøer med en temperatur op til 120 °C. I kombination med lav densitet og god bearbejdelighed gør disse egenskaber Etronit til et alsidigt materiale, der findes i en lang række forskellige kvaliteter og med stor forskel i de elektriske isoleringsegenskaber.  

Brug vores materialesøger til at finde frem til præcis den type Etronit, du har brug for. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os.  

Papir i særkvalitet gør den store forskel 

Vi anvender udelukkende papir, der er produceret af særligt udvalgt træ fra Skandinavien. Dette træ vokser langsomt, og har derfor længere træfibre end andre typer træ. De lange fibre giver papiret, og derved også vores Etronit, den eftertragtede gode mekaniske styrke. 

De elektrotekniske egenskaber påvirkes i høj grad ligeledes af det papir, der anvendes. Under produktion af papir bliver træet smuldret og blandet op med vand, hvorefter det tørres op til færdigt papir.

Da vand og fugt leder strøm, er det ikke hensigtsmæssigt at anvende papir med højt fugtindhold til produktion af elektrotekniske materialer. Derfor anvender vi kun denne specielle, skandinaviske papirkvalitet, som har et ekstra lavt indhold af vand, så du altid er sikret optimale elektrisk isolerende egenskaber, når du anvender Etronit.

EtronitEtronax og G-Etronax – Hvad er forskellen?  

Navnene på vores tre typer af kompositmaterialer ser måske ikke så forskellige ud, men der er en verden til forskel. Etronit er baseret på papir, Etronax er baseret på bomuld, og G-Etronax er baseret på glas. Med tre meget forskellige vævstyper som base for de enkelte produktlinjer bliver der skabt tre meget forskellige resultater.  

Overordnet har Etronit elektrotekniske egenskaber. Etronax har god styrke, men ingen elektrotekniske egenskaber, og er derfor særdeles velegnet som mekanisk konstruktionsmateriale. G-Etronax har fantastiske elektrotekniske egenskaber samt de absolut bedste styrkeegenskaber.  

Sammenlignet med andre tilgængelige materialer er alle vores komposittyper dog særdeles stærke, og med lav vægt samt andre egenskaber der er specifikke for hvert eneste materiale, er det altid muligt at finde et kompositmateriale hos os, der lever op til alle dine krav.  

Har du brug for en kundetilpasset løsning? Vi kan hjælpe dig! 

Som specialister inden for højteknologisk bearbejdning af komposit tilbyder vi kundetilpassede løsninger af høj kvalitet, som altid er produceret efter dine specifikke ønsker.  

Da vi selv udvikler og producerer alle vores materialer, kan vi ligeledes udvikle kundespecifikke materialesammensætninger efter behov. Kontakt os endelig for at høre mere om mulighederne. 

I materialesøgeren nedenfor kan du finde præcis den type Etronit du har brug for, og du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte vores rådgivere, der står klar til at hjælpe dig med at finde præcis det materiale, der er det rigtige for din løsning. 

Fordele ved Etronit

  • Komposit baseret på papir
  • Gode elektrisk isolerende egenskaber
  • Nemt at bearbejde

Egenskaber

Elektrotekniske egenskaber

Velegnet til elektrisk isolation og andre elektriske applikationer.

Mekaniske egenskaber

Velegnet til applikationer hvor materialerne udsættes for mekanisk påvirkning.

Lav densitet

Den kompakte materialestruktur optimerer materialets mekaniske og elektrotekniske egenskaber.

Bearbejdningsvenligt

Med et bearbejdningsvenligt materiale er mulighederne uendelige.

Vil du vide mere?

Tag en snak med vores eksperter om tolerancer, bearbejdning, overflader og kundespecifikke løsninger

Kontakt os

Find materiale

Hent materialeoversigt for plader som PDF
Hent materialeoversigt for rør som PDF
Filtrér
Din søgning gav ingen resultater
Prøv at rette i din søgning og prøv igen
Filtrér
Din søgning gav ingen resultater
Prøv at rette i din søgning og prøv igen