altText

Switchgears

Komponenter til switchgears kræver høj kvalitet

Switchgears fungerer som store afbrydere, og er af meget stor betydning i elektriske transformatorenheder- og stationer. I et elektrisk switchgear er flere individuelle afbrydere sat sammen til én stor enhed, der kan håndtere afbrydning af ekstreme mængder strøm. Switchgears er derfor vigtige i flere forskellige sammenhænge:

  • Hvis der forekommer udsving, ustabilitet eller andre fejl på på et elsystem, som nødvendiggør, at strømmen skal afbrydes, slukker switchgearet automatisk for strømmen. Et switchgear fungerer derfor som en sikring.
  • Når der skal foretages ændringer eller arbejdes på elektriske højspændingssystemer, anvendes et switchgear til at afbryde strømmen. Det er yderst livsfarligt at arbejde på disse elsystemer, hvis højspændingsstrømmen ikke er fuldstændig afbrudt, og derfor er pålideligheden af switchgears af særdeles stor vigtighed.

Disse funktioner skal altid fungere 100 %, og derfor er det meget vigtigt at anvende materialer af høj kvalitet til konstruktion af komponenter til switchgears.

Elektrotekniske kompositmaterialer til switchgears – Hvorfor?

Vi producerer tre forskellige typer kompositmaterialer: Etronit, Etronax og G-Etronax. Etronit og G-Etronax har begge elektrotekniske egenskaber, men det er først og fremmest G-Etronax, der oftest anvendes til konstruktion af komponenter til switchgears.

G-Etronax er produceret på en base af glas i kombination med forskellige typer specialudviklede harpikser, som også kaldes resiner. G-Etronax har fantastiske elektrotekniske såvel som mekaniske egenskaber, og er vores stærkeste materialetype, der samtidig kan bearbejdes til meget fine tolerancer.

Afhængigt af kravene til det enkelte switchgear anbefaler vi ofte at udføre komponenter til switchgears i følgende typer G-Etronax:

  • G-Etronax PM GPO3 i hvid eller rød. Denne type har den højeste lysbue- og krybestrømsbestandighed blandt vores materialer.
  • G-Etronax EP 11, hvis der er krav til temperaturforhold. Dette materiale har den bedste temperaturbestandighed, og er generelt meget modstandsdygtigt.
  • G-Etronax EP FR4, hvis materialet skal være brandhæmmende.
  • G-Etronax EP 10, G-Etronax EP 22 og G-Etronax EP E203 er ligeledes gode valg, hvis der ikke er krav til temperaturegenskaber og brandhæmmende egenskaber.

Til nogle formål kan Etronit-typerne Etronit I, Etronit IR og Etronit IS også anvendes til konstruktion af komponenter til switchgears.

Hvis du har lyst til at undersøge vores materialer nærmere eller høre mere om de mange muligheder for at finde den helt rigtige løsning til netop dit behov, kan du finde specifikke værdier for alle vores materialer via vores materialesøger. Her kan du downloade både teknisk og sikkerhedsrelateret data, og vi er selvfølgelig også altid klar til at hjælpe dig, så kontakt os endelig for information og rådgivning.

Kvalitet sikrer tykvæggede rør uden svindrevner

Det er særdeles vigtigt, at komponenter til switchgears altid er fuldstændig pålidelige, da svigt af switchgears funktioner kan have ekstreme konsekvenser.

I forbindelse med switchgears anvendes der ofte komponenter, som bliver bearbejdet med udgangspunkt i meget tykvæggede rør udført i enten G-Etronax EP 10, G-Etronax EP 11 eller G-Etronax EP 22. Disse tykvæggede glas/epoxyrør anvendes som isolationsmateriale til øjeblikkeligt at stoppe strømreguleringen fuldstændigt. Rørene skal derfor være af meget høj kvalitet og absolut fejlfri.

Det er et ofte set problem, at tykvæggede rør har svindrevner. Svindrevnerne opstår, når dornene bliver fjernet fra de færdigproducerede rør. Hvis materialet ikke har den rigtige sammensætning, ikke er produceret korrekt, og ligeledes ikke er viklet rigtigt, vil der opstå svindrevner under hærdningen af rørene. Svindrevnerne kommer til syne, når rørene tages af dornene, og den indre diameter på røret kollapser. Svindrevner er et meget stort kvalitetsproblem i forbindelse med switchgears og andre elektrotekniske applikationer, da de kan nedsætte komponentens funktionalitet og pålidelighed.

Som specialister inden for produktion og bearbejdning af kompositmaterialer kan vi garantere tykvæggede rør til elektrotekniske formål uden svindrevner. Vi kvalitetssikrer materialerne gennem den fulde produktionsproces, så du altid er sikret fejlfrie komponenter.

Elektro-Isola – Din specialist inden for innovative løsninger med komposit

Siden 1921 har vi udviklet, produceret og bearbejdet kompositmaterialer til præcision. Gennem vores store ekspertise samt erfarne og dedikerede medarbejdere, kan vi hjælpe dig med løsninger inden for såvel elektrotekniske som mekaniske formål.

Vi arbejder herudover også med dekorative kompositløsninger, og er derfor din partner, uanset hvilke problemstillinger du søger en løsning på.

Vores materialer er blandt de bedste i verden, og vi sætter en ære i at levere færdigbearbejdede komponenter med den absolut højeste kvalitet på markedet. Kontakt os endelig for at høre mere om de mange muligheder for kundespecifikke kompositløsninger. Ingen udfordring er for stor, og vi glæder os til at løse din.

Dine fordele

  • Elektrotekniske egenskaber
  • Kvalitetssikrede produktionsprocesser
  • Over 100 års erfaring

Egenskaber

Elektrotekniske egenskaber

Velegnet til elektrisk isolation og andre elektriske applikationer.

Kemisk resistens

Tåler påvirkning fra en lang række kemikalier, som har en skadelig effekt på mange andre materialer.

Mekaniske egenskaber

Velegnet til applikationer hvor materialerne udsættes for mekanisk påvirkning.

Varmebestandighed

Materialet er funktionelt og bevarer dets egenskaber selv ved forhøjede temperaturer.

Krybestrømsbestandigt

Materialets elektrisk isolerende egenskaber påvirkes ikke af krybestrøm.

Ingen svindrevner

Tykvæggede rør uden svindrevner garanterer høj kvalitet.

Industrier

Har du et unikt behov?