altText

Elektro-Isola udvikler grønnere alternativ til skiltebranchen

Med udgangspunkt i mere end 55 års erfaring inden for produktion af professionelle skilteløsninger, ønskede Modulex Billund at finde et mere bæredygtigt alternativ til de materialer, som traditionelt anvendes i skiltebranchen, herunder akryl- og ACM-plader.

Udover at materialet skulle have et betragteligt lavere CO2-aftryk sammenlignet med de traditionelt anvendte materialer, var det ligeledes vigtigt, at materialet samtidig besad alle de centrale egenskaber, som er vigtige parametre for at kunne producere skilte af høj kvalitet. Dette inkluderer blandt andet styrke, holdbarhed, planhed, bearbejdelighed og temperaturstabilitet.

Fokusområder

  • Produktudvikling
  • Innovation
  • Materialer
Elektro-Isola udvikler grønnere alternativ til skiltebranchen

Et effektivt samarbejde

For at finde præcis det materiale, som kunne opfylde både de miljø- og produktionsrelaterede krav, undersøgte Modulex Billund over længere tid en lang række materialers egenskaber. Først da de blev opmærksomme på Etronits indhold af FSC- og PEFC-certificeret papir, kom de et skridt nærmere en løsning på udfordringen. Herfra stod Modulex Billund dog også hurtigt med den løsning, de længe havde ledt efter:

"Elektro-Isola tilpassede en allerede eksisterende etronittype til vores specifikke krav, og der gik ikke lang tid, før Elektro-Isola havde udviklet, produceret og testet materialet for os, så vi var hurtigt klar til at lave prototyper med det nye materiale i vores egen produktion. Vi endte med to forskellige kvaliteter Etronit, som kan henholdsvis printes og males."

Kim Pedersen

Managing Director hos Modulex Billund
Elektro-Isola udvikler grønnere alternativ til skiltebranchen

Kim Pedersen forklarer ligeledes, at de hos Modulex Billund hurtigt blev klar over, at de to typer Etronit opfylder alle de behov, som Modulex har for at kunne fremstille kvalitetsskilte med en flot finish:

"Etronit kan stort set alt det, som aluminium kan, men det vejer måske kun det halve. Vi maler og printer Etronit, og inden da bliver det fræset. Vi kan fræse og bearbejde det på stort set samme måde som aluminium, og malingen bliver hærdet ved høje temperaturer, så det er vigtigt, at materialet er temperaturstabilt, og ikke krymper eller udvider sig. Samtidig er Etronit stærkt og holdbart, hvilket er vigtigt, da vi producerer skilte til både inden- og udendørs brug i mange forskellige miljøer. Den færdige overflade er selvfølgelig lige så vigtig som holdbarheden af materialet, da vores produkter også har en æstetisk fremtoning, og Etronit giver en rigtig flot ensartethed i overfladen."

Kim Pedersen

Managing Director hos Modulex Billund
Elektro-Isola udvikler grønnere alternativ til skiltebranchen

Op til 50 % lavere CO2-aftryk sammenlignet med traditionelle materialer

For at være sikker på, at de to typer Etronit faktisk var det grønne alternativ, som Modulex Billund længe havde ledt efter, blev materialernes CO2-aftryk grundigt analyseret og sammenlignet med de traditionelt anvendte materialers aftryk:

”Når Etronit er malet, kan man ikke se forskel på, om det er Etronit, aluminium eller akryl, men på baggrund af analyser viser det sig, at Etronits CO2-aftryk er ca. 40-50 % mindre end det aftryk, som akryl og europæisk producerede ACM-plader, afsætter. De dekorative resultater er altså meget ensartede, men de miljømæssige spor er vidt forskellige.”

Kim Pedersen

Managing Director hos Modulex Billund

Typer

De to Etronit-typer, der er tale om, er den mørkebrune Etronit IIQ samt den hvide Etronit P, der hos Modulex Billund betegnes som henholdsvis Etronit og GreenBond™.

Ifølge analyser har den brune Etronit IIQ et CO2-aftryk, der er 41 % lavere end ACM-plader, og minimum 53 % lavere end akrylplader. Hos Modulex Billund bliver der malet på denne kvalitet.

For Etronit P/ GreenBond™ er CO2-aftrykket 41 % lavere end ved ACM-plader. Denne kvalitet er printbar, og er tilmed særdeles stødsikker, hvilket minimerer risikoen for transport- og håndteringsskader.

Elektro-Isola udvikler grønnere alternativ til skiltebranchen

Om Modulex Billund

Modulex Billund er specialister i implementering af wayfinding- og skilteløsninger, og har leveret over en million skilte til virksomheder inden for en lang række industrier verden over.

I 2019 blev Modulex Billund for 9. gang tildelt Green Network-diplomet for at udvise corporate social responsibility i forbindelse med miljøet.

Har du et unikt behov?

Andre cases

Cases